E-mail: gyongyhalaszat@gyongyhalaszat.hu Tel.: 06 34 301 100

Hírek

Ünnep

 

Nagyon kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog, sikeres új esztendőt kívánunk! Jó pihenést a téli szünetben! Töltsétek hasznosan az időt!

A novemberi eredmények már olvashatók a szokott helyen.

 

 

 


Vissza

Hírek

Sikeres pályázat

Örömmel értesítünk minden érdekelt partnerünket, hogy sikeresen pályáztunk a Nemzeti Tehetségprogram NTP-TMV-20 jelű pályázaton, és 800000 Ft támogatást kaptunk a 2020/2021-es tanév Gyöngyhalászat Tehetséggondozó Tanulmányi Verseny országos megrendezéséhez.


Vissza

Hírek

Versenyfelhívás 2020-2021

Kedves Érdeklődők!

A 2020-2021-es tanévben is megrendezi alapítványunk a 10. levelezős rendszerű tanulmányi versenyt, amelyet - reméljük - májusban döntővel zárunk. Itt sok-sok élmény és rengeteg ajándék vár a legjobbakra.

A Versenyfelhívást itt olvashatjátok, illetve itt éritek el a jelentkezési lapot is. A jelentkezés határideje szeptember 10. Az első feladatsorok 15-én érkeznek. A megoldást október 15-ig várjuk.

Sikeres tanévet és versenyzést kívánunk!


Vissza

Hírek

Vészhelyzet

Kedves Versenyzők! Tisztelt Kollégák! Kedves Barátaink!

A kialakult járványhelyzet miatt a május 22-re tervezett döntőt nem tudjuk megtartani. A rendező intézmény (Komlói EGYMI) nyitott arra, hogy szeptemberre halasszuk a döntőt.

Terveink szerint szeptember 11-én rendeznénk meg a záró küzdelmet.

A jelenleg 8. osztályos tanulók részvétele kérdéses. Levélben kérünk tőlük véleményt a részvételük lehetőségéről.

A döntőre való felkészüléshez mindenkinek elküldjük a várható témaköröket. Reméljük, a nyár nem fogja megakasztani a lendületet!

Az adóbevallások ideje van. Kérünk mindenkit, adója 1%-ával támogassa alapítványunkat. Adószámunk: 18209888-1-11.

A februári forduló eredményeit olvashatjátok a szokott helyen.

Vigyázzatok egymásra! Jó egészséget mindnyájatoknak!


Vissza

Hírek

Versenyfelhívás 2019-2020

VERSENYFELHÍVÁS

A Gyöngyhalászat Tehetséggondozó Alapítvány a 2019/2020-as tanévben is megszervezi levelezős rendszerű tanulmányi versenyét. Várjuk a felső tagozatos gyerekek jelentkezését!

A jelentkezés menetét az alábbi linkre kattintva olvashatjátok:

Versenyfelhívás


Vissza

Hírek

Pályázatok, eredmények

I.

2015. június 1-én a Gyöngyhalászat Tehetséggondozó Tanulmányi Verseny Országos döntőjét rendeztük meg Tatabányán a Nemzeti Tehetség Program, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrások  Minisztériuma által finanszírozott pályázat segítségével. 120 tanuló mérte össze tudását, a legjobbak támogatóink jóvoltából jutalomban részesültek. A 2 éjszakás szállást Tatán, az Öreg-Tó Kempingben töltötték vendégeink. Kicsit megismerkedhettek ezzel a gyönyörű kisvárossal. Az eseményt Bencsik János országgyűlési képviselő nyitotta meg. A verseny után - amíg a zsűri értékelte a feladatlapokat - kirándulást tettek városunk nevezetességéhez, a Turul szoborhoz. Az eredményhirdetést nagy izgalommal várták. A lehetőségekhez mérten a felkészítő tanárokat is megajándékoztuk. Az Éltes EGYMI minden dolgozója azért dolgozott ezen a jeles napon, hogy minden résztvevő kellemes emlékekkel távozhasson Tatabányáról.

 

II.

Június 14-21. között 12 "gyöngyhalász" Balatonakaliban tehetséggondozó táborozáson vett részt. Azok a tanulók részesülhettek ebben a lehetőségben, akik a 2014/2015-ös tanévben részt vettek a Gyöngyhalászat Tehetséggondozó Versenyben, és kimagasló teljesítményt nyújtottak. A táborban nagyon sok hasznos ismeretet szereztek, ez bizonyára segíteni fogja őket a következő évi versengésben. Gazdag programot biztosítottak számukra kísérő tanáraik. Rengeteg élménnyel tértek haza. A táborozás a Nemzeti Tehetség Program, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által finanszírozott pályázat révén valósulhatott meg.

 

III.

Június 23-án Alapítványunk konferenciát rendezett a Nemzeti Tehetség Program, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által finanszírozott pályázat támogatásával Tatán, az Öreg-Tó Kempingben. Délelőtt két előadást hallott a 70 résztvevő, konzultációs lehetőséggel. Az előadások a tehetség felismeréséről, a tehetségazonosításról, kiválasztásól, illetve a Gyöngyhalászat projektről szóltak.Az időjárás nagyon mostoha volt hozzánk, a kemping dolgozói takarókkal segítettek, hogy az esős, hideg időjárásban is nagyon tartalmas szakmai munkát folytathassunk. Délután 8 szekcióban folytattuk a munkát, a levelezős rendszerű versenyben évek óta felkészítőként dolgozó gyógypedagógusok mutatták be az érdeklődő vendégeknek a tehetséggondozás új formáját, lehetőségeit a gyógypedagógiában. Tapasztalataikat megosztva felhívták a szakemberek figyelmét a nehézségekre, buktatókra, de éreztették azt is, milyen nagy öröm a tehetségek segítése, sikereik, örömeik látványa.

A konferenciát követően sokan jelezték, hogy szeretnének bekapcsolódni a következő tanévben a tehetséggondozó programunkba.

Mindhárom programunkról nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk, eredményesek voltak rendezvényeink.

Köszönet minden támogatónknak, segítő kollégánknak és a résztvevőknek.

TÁMOGATÓK:

Alexandra Kiadó és Könyváruházak
Animus Kiadó
Kolozs Rita
Magvető Kiadó
Minitoys játék webáruház
Móra Könyvkiadó Zrt.
Napraforgó Kiadó
PARAKLETOS Könyvesház
Péli Méhészet
Pereszlényiné Kovács Judit
Pro Pannonia Kiadó
Herlitz Papír-és Írószer
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
Tatabánya Erőmű Kft.
TermészetBÚVÁR Alapítvány, Kiadó, Magazin
Tóth Éva fodrász, Tatabánya, Gál István-ltp.
Typotex Kiadó
Vince Kiadó
Xantusz Könyv

 

 

Vissza

Hírek

Vissza

Hírek

Vissza

Segíthetünk?

Hírlevél

Fényújság

Támogatók