E-mail: gyongyhalaszat@gyongyhalaszat.hu Tel.: 06 34 301 100

Bemutatkozás„Az igazán tehetséges növendék tanításának lényege, hogy ne mi mondjuk meg neki az adott probléma helyes megoldását, hanem okosan tereljük arrafelé, hogy rájöjjön a helyes megoldásra. Ne aggódjunk, ha néha tévúton jár is, előbb utóbb megtalálja a helyes utat. Időnként hagyjuk őt bemenni az útvesztőbe is, aztán nyugodtan várakozzunk a kijáratnál, ahol biztosan hamarosan meg fog jelenni. Ezért IGAZI tehetség.” /Egy zenepedagógus tapasztalatai/


A Gyöngyhalászat Tehetségpont a TÁMOP 3.4.4. pályázat jóvoltából jöhetett létre. Az Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Intézmény, Általános Iskola és Speciális Szakiskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai nagy figyelmet fordítanak a tehetséges gyermekek, fiatalok segítésére. Ezt bizonyítja számos kimagasló eredményük országos tanulmányi-, szakmai- és sportversenyen. Több tanuló nemzetközi versenyeken is szerepelt már sikeresen.


A TÁMOP 3.4.3. pályázaton is sikerrel indultunk, ennek köszönhetően a 2010/2011-es tanévben levelezős rendszerű 7 műveltségi területre kiterjedő tanulmányi versenyt szervezhettünk az 5-8. évfolyamos tanulásban akadályozott diákok számára.
A Gyöngyhalászat Tanulmányi Versenyt a 2011/2012-es tanévben kiterjesztettük a Közép-Dunántúli Régió intézményeire, majd 2012/2013-as tanévben országossá tettük.


Távolabbi terveink között szerepel, hogy a vetélkedésbe a 9-10. osztályos, valamint az integráltan oktatott tanulókat is bevonjuk.
Tehetségpontunk a versenyszervezésen túl egyéni és kiscsoportos gondozást biztosít. Pszichológus, szociálpedagógus és gyógypedagógusok segítik a versenyfelkészülést, teremtenek kapcsolatot civil – és társadalmi szervezetekkel annak érdekében, hogy a SNI tanulók jobb eséllyel folytassák tanulmányaikat, eredményesen vegyenek részt különböző versenyeken, sikeres legyen a társadalmi beilleszkedésük.
A tanácsadói szolgáltatásunkat a szülők is igénybe vehetik.
Honlapunkon igyekszünk olyan tartalmat szolgáltatni, amely segíti az önálló életvezetést, bővíti a lehetőségek kínálatát, tartalmasabb időtöltéshez nyújt ajánlást, biztosítja azt, hogy az iskola háttérként a későbbi években is a gyerekek mögött legyen.
A sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok tanárai számára képzések közvetítésével, szervezésével, szakirodalom ajánlásával segítünk a tehetséggondozásban.


Létrehoztuk a Gyöngyhalászat Tehetséggondozó Alapítványt, amely a pályázatok futamideje után tovább működteti a versenyt és a Tehetségpontot.
Kérjük mindazokat, akik meglátogatják Honlapunkat, töltsék ki a regisztrációs kérdőívet, amely segít bennünket a jobb működésben, a célzott tartalomszolgáltatásban.

Segítségüket köszönjük!
 

Vissza

Támogatók

Az NTP-TMV-18 pályázaton nyert összeg, és a Becton Dickinson Hungary Kft.ál által nyújtott támogatás segítségével rendeztük meg országos döntőnket 2019-ben.

 

 

 

 

A Gyöngyhalászat Tehetséggondozó Verseny a TÁMOP 3.4.3., a Gyöngyhalászat Tehetségpont a TÁMOP 3.4.4. pályázat révén jöhetett létre.

Számlaszámunk: 11740009-20076324-00000000


Vissza

Segíthetünk?

Hírlevél

Fényújság

Támogatók